RÓLUNK


"Élhetőbb Önkormányzat" címmel a Környezetvédelmi Operatív Program keretében nyert vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást Döge Önkormányzata a község polgármesteri hivatalának és a Művelődési háznak környezettudatos és energiatakarékos felújítására.


Erre a beruházásra égető szüksége volt az önkormányzatnak, hiszen az épület energetikai és környezetbarát szempontból igen komoly technológiai hiányosságokat mutatott, amely a hibás és elavult konstrukciónak, a leromlott műszaki állapotnak volt köszönhető.


A projekt megvalósulása során a környezetbarát energia-, és víztakarékossági, hulladék-kibocsátást csökkentő és a szelektív hulladékgyűjtést lehetővé tevő megoldásoknak köszönhetően az épület közmű fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatai jelentős mértékben javulnak.


A pályázat keretében a polgármesteri hivatal környezettudatos átalakítása mellett kiemelt cél a gyerekek, a fiatalok, a lakosság környezettudatos szemléletmódjának alakítása, a környezettudatos magatartás és a fenntartható fejlődés minél szélesebb körű megismertetése, kommunikációja és elterjesztése.


Ez a projekt tehát nem csupán épület felújításról, hanem szemléletformálásról is szól.